• huiskamerconcert met klassiek gitarist robert beemsterboer

“Hoe een combinatie van tonen zo sterk een gevoel kan oproepen, of beelden, of een sfeer. Dat is wat mij zo fascineert aan muziek. Dat je met een muziekinstrument klanken kunt laten leven, er een verhaal mee kunt vertellen. En het zijn alleen maar trillingen in de lucht.”

Live klassiek gitaar!

Zoek je een klassiek gitarist voor live muziek? Robert Beemsterboer is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium en speelt onder andere klassieke, romantische, Spaanse en Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek.

Je kunt Robert Beemsterboer boeken voor een optreden. Van een kort muzikaal intermezzo tot een volledig concert. Een optreden op zichzelf, of bijvoorbeeld als onderdeel van een receptie, expositie, of lezing. Op een podium of gewoon in de huiskamer.

Hieronder kun je muziekfragmenten beluisteren en video’s bekijken. Wil je meer video’s van optredens bekijken, dan kun je deze link volgen naar een afspeellijst op YouTube.

Neem contact op voor meer informatie en boekingen.

Audio & video

Biografie

Robert Beemsterboer is geboren in Gouda in 1977. De eerste stappen op de gitaar leerde hij van zijn zus toen hij 14 jaar was. Van 1996 tot 2000 studeerde hij klassiek gitaar bij Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens zijn studieperiode volgde hij masterclasses bij onder anderen: David Russel, Laura Young, Roland Dyens, Zoran Dukic, Carlo Marchione, David Tanenbaum en Scott Tennant.

Naast het klassieke gitaarspel hield Robert Beemsterboer zich ook bezig met popmuziek. Van 2005 tot 2010 speelde hij elektrisch gitaar in de coverband Big Deal, waarmee hij veel heeft opgetreden. Daarna is hij zich weer gaan richten op de klassieke muziek. Het repertoire dat hij vanaf dat moment heeft opgebouwd bevat muziek uit alle stijlperioden en bestaat voor een groot gedeelte uit muziek van Zuid-Amerikaanse componisten.