Easy Guitar Solos

Wil je gitaarsolo’s leren spelen? Om je op weg te helpen heb ik deze Easy Guitar Solos gemaakt. Ze zijn bedoeld als tussenstap, voordat je begint met het spelen van bijvoorbeeld de solo’s van The Red Hot Chili Peppers, Nirvana of Green Day.

In de video hieronder vind je rechtsboven de afspeellijst met Easy Guitar Solos. Of volg deze link naar de afspeellijst op Youtube.

Tabs van de solo’s kun je downloaden onderaan deze pagina.

Informatie over wat tabs zijn, vind je in het vorige artikel over gratis bladmuziek.

Easy

Mijn doel was om leuke solo’s te maken en om het zo eenvoudig mogelijk te houden. Qua moeilijkheid sluiten ze aan op het niveau van bijvoorbeeld Tom Dooley, Vader Jakob of Jingle Bells.

Om je spel verder te ontwikkelen zitten er hier en daar enkele uitdagingen in. Bijvoorbeeld een bepaalde ritme of een nieuwe techniek, zoals het opduwen van een snaar.

Een andere uitdaging is het meespelen van de solo. Daarvoor is het van belang dat je de maat kunt meetellen. Om je daarbij te helpen wordt er in de video’s steeds afgeteld tot de inzet.

Play along!

De video en de tab helpen je bij het leren van de solo. Wanneer je eenmaal door hebt hoe je de solo moet spelen, dan vergt het misschien nog wat oefening voordat je in staat bent om de solo van begin tot eind mee te spelen. In die fase zijn onderstaande tabs handig om mee te oefenen.

Nadat het is gelukt om met het voorbeeld mee te spelen, kun je kijken of het ook lukt om de solo mee te spelen zonder dat je tegelijkertijd het voorbeeld hoort. Daarvoor is er in de tweede helft van de video een backing track. Dat is een opname waarop alleen de begeleiding is te horen. Bij deze backing track voeg je dan zelf de solo toe.