Praktische informatie

Informatie over de kosten van de lessen, over de aanschaf van een gitaar, over de duur en de frequentie van de lessen en over de mogelijkheid om samen les te nemen.

Tarieven 2023 / 2024

De kosten per les van een half uur zijn:

€24,50 voor leerlingen tot 21 jaar en
€29,65 voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

De tarieven zijn inclusief btw en exclusief de kosten voor het lesmateriaal.

Bij wekelijkse lessen zijn er in een jaar ongeveer 40 lessen.
De kosten voor een jaar les bedragen dan:

€980,- voor leerlingen tot 21 jaar en
€1.186,- voor leerlingen van 21 jaar en ouder.

Lesduur en -frequentie

De lessen zijn in principe wekelijks. In overleg kun je eventueel om de week les krijgen. In sommige situaties is ook een andere lesduur bespreekbaar.

Privé- of duoles

In principe krijg je individueel les, maar wanneer je samen met een vriend(in) of familielid gitaarles wilt volgen, dan kan dat ook.

Instrument

Een goede lesgitaar (Spaans model, zie voor meer info: Soorten gitaren) is verkrijgbaar vanaf ongeveer 250 euro. Dan heb je een instrument dat goed is te stemmen en met een massief bovenblad voor een mooie klank. Bij zo’n gitaar kost het relatief weinig moeite om er een mooi geluid uit te krijgen.
Voor de prijs van een geschikte elektrische gitaar kun je ook uitgaan van een bedrag vanaf ongeveer 250 euro (exclusief versterker).

Er zijn gitaren in verschillende maten. Voor een leerling van 5 jaar is er een 1/2 gitaar. Voor leerlingen van ongeveer 8 tot 11 jaar is een 3/4 gitaar het meest geschikt. Vanaf ongeveer 12 jaar is een hele gitaar geschikt.

Verder heb je nog wat accessoires nodig zoals een hoes, een muziekstandaard en eventueel een voetsteun.

Als je een gitaar nodig hebt, dan kun je mij om advies vragen. Ik help graag met het vinden van een goed instrument.