Nieuwe video van Meta Sequoia

YouTube

De eerste video die ik in december 2007 uploadde naar YouTube, was een opname van Meta Sequoia. In die tijd, waarin ik vooral elektrische gitaar speelde in een coverband, zag ik in het opgekomen nieuwe medium een gelegenheid om een andere kant van mijn gitaarspel te laten zien.
Als gitarist in een band speel je namelijk maar een gedeelte van de muziek. Bijvoorbeeld begeleidende akkoorden of een solo. Wat ik daarnaast thuis op mijn akoestische gitaar speelde, dat was muziek die op zichzelf stond. Waarin melodie en harmonie werden gecombineerd.

Verhaal in klanken

Toen ik begon met gitaarspelen intrigeerde me dat. Gitaarpartijen die meer waren dan alleen akkoorden. Een van de eerste keren dat dat me opviel, was toen ik Streets of London hoorde op de radio. Ik was erg gecharmeerd van de melodische lijntjes die Ralph McTell in zijn gitaarbegeleiding had verwerkt.
Via mijn gitaarleraar maakte ik op een gegeven moment kennis met de muziek van Harry Sacksioni. Muziek waarin een verhaal werd vertelt in klanken op de gitaar. Waarbij ik helemaal kon wegdromen. Net als bij klassieke muziek, alleen klonk de muziek van Harry Sacksioni hipper, meer als popmuziek.

Bladmuziek en LP met daarop Meta Sequoia van Harry Sacksioni

Inspirerend

Voor mij als gitaarfanaat was het een feest om een stuk als Meta Sequoia te ontdekken. De muziek klinkt zo gepassioneerd. Het stuk is heel dynamisch en heeft veel afwisseling in de textuur. Dit bereikte Harry Sacksioni mede door het toepassen van allerlei verschillende gitaartechnieken (o.a. flageoletten, bends en rasgueados).
Meta Sequoia was voor mij heel inspirerend en daarom besloot ik om het op mijn YouTube-kanaal te plaatsen, zodat meer mensen met deze muziek konden kennismaken. Met een resolutie van 320 x 240 pixels is de video inmiddels alleen aardig verouderd. Daarom heb ik nu een nieuwe versie opgenomen. Eens zien hoe lang deze mee zal gaan in de huidige tijd van snelle technologische ontwikkelingen…..