Online gitaarles

Sinds de coronapandemie is het mogelijk om online gitaarles te volgen. De tablet of computer met webcam en het internet zijn we toen uit noodzaak gaan gebruiken voor gitaarles via beeldbellen. En dat bleek geen gek idee. Tegenwoordig kun je dan ook fysiek les krijgen en je kan online les krijgen, of een combinatie van beide.

gitarist gaat online met tablet

Uit noodzaak en voor het gemak

Bij de overgang in maart 2020 naar gitaarles via internet, was dat een prima oplossing om door te kunnen blijven gaan met gitaarles. Met beeldbellen zijn er genoeg mogelijkheden om zinvol les te kunnen geven.

Tegenwoordig hebben de meeste leerlingen weer fysiek les. Maar er zijn er ook die de lessen online zijn blijven volgen. Het scheelt namelijk reistijd. En sommige leerlingen die gewoonlijk langskomen, maken soms nog gebruik van de mogelijkheid om de les online te volgen. Dan hoeven ze bijvoorbeeld niet door de regen te fietsen.

Samenspel

Er zitten ook nadelen aan online gitaarles. Wat ik zelf het grootste nadeel vind, is dat je niet kunt samenspelen. Toen er weer leerlingen langs mochten komen, hebben we ons dus kunnen uitleven. Hieronder is daarvan een fragment te beluisteren. Op deze opname speel ik samen met Wouter het duet Tempus Fugit van Klaus Schindler.