Online gitaarles of op locatie? (Covid-19)

Vanwege het coronavirus worden de gitaarlessen nu gegeven op een ander adres. Dat is bij mij thuis op Onder de Boompjes 133. Daarnaast is het mogelijk om de gitaarlessen online te volgen. Je kunt dus fysiek les krijgen en je kan online les krijgen, of een combinatie van beide.

Op locatie

Op de locatie aan de Onder de Boompjes is het mogelijk om volgens de voorschriften van het RIVM gitaarles te geven. Er is genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden. De deuren maak ik voor je open. De ruimte wordt goed geventileerd en regelmatig worden de contactpunten ontsmet. Maar al kom je op les, dan hoef je in principe niks anders aan te raken dan je eigen spullen. Handgel, zakdoekjes en hygiënedoekjes zijn aanwezig voor het geval ze van pas komen.

Online

gitarist gaat online met tablet

Momenteel hebben de meeste leerlingen online les. Met online les loop je geen risico op besmetting en leerlingen ervaren dat het ook andere voordelen biedt. Zo scheelt het reistijd en eventueel nog ander ongemak, bijvoorbeeld wanneer je anders door de regen zou moeten fietsen.

Bij de overgang in maart naar gitaarles via internet, bleek het een prima oplossing om door te kunnen blijven gaan met gitaarles. Met beeldbellen zijn er genoeg mogelijkheden om zinvol les te kunnen geven.

Samenspel

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan online gitaarles. Wat ik zelf het grootste nadeel vind, is dat je niet kunt samenspelen. Toen er weer leerlingen langs mochten komen, hebben we ons dus kunnen uitleven. Hieronder is daarvan een fragment te beluisteren. Op deze opname speel ik samen met Wouter het duet Tempus Fugit van Klaus Schindler.